Despre mine

https://galinazamfir.com/wp-content/uploads/2022/06/despre-noi-1.jpg

Dacă ești aici, probabil că și tu ai decis să te întorci la natură, într-un fel sau altul.
Ai decis că este momentul să faci claritate, în primul rând tu cu tine. Sau ești aici din nevoia de a ajuta pe cineva drag.
Ai înțeles că nu suntem doar ceea ce se vede și că partea mai puțin palpabilă a ceea ce suntem noi ca și organism este mult mai mare și mai importantă decât ceea ce putem vedea cu ochiul liber. Cred că ești aici pentru că, la fel ca și mine, cauți să înțelegi cum îți poți lua sănătatea și starea de bine în propriile mâini. Pentru că, ai atât libertatea dar este și responsabilitatea ta să ai grijă de tine și e firesc să înțelegi cum poți realiza asta.

galina-zamfir  

Dacă nu acum, atunci când?
Dacă nu eu, atunci cine?

Și eu, ca mulți alții, am descoperit adevărata putere a naturismului, în cele mai dificile momente din viața mea, când nu știam pe ce să mă bazez. Natura era acolo mereu, așteptând răbdătoare, și m-a întâmpinat cu o abundență de soluții pe care inițial nu le vedeam.

Acum, îmi doresc să le împărtășesc cu tine! Pentru că niciodată nu e prea târziu și mereu există o cale. Natura este mai puternică decât ne putem imagina și ajutorul naturii nu mai este o magie. Este o realitate. Pot împărtăși cu tine nenumărate rezultate și povești de succes ale oamenilor cu care am lucrat (le găsești pe pagina de mărturii).

Iar prima dintre ele a fost experiența mea proprie. Sunt terapeut Bowen din 2017, și tehnician nutriționist din 2020. Sunt soție și mama a 3 băieți minunați, și după o experiență de 10 ani în mediul corporatist, am ajuns într-un moment al vieții mele, în care nu mai știam cum să înaintez. Aveam nevoie de o soluție pentru episodul de intoleranțe alimentare prin care trecea unul dintre copii. Era încă foarte mic, iar medicina alopată propunea doar medicamente și etichete de afecțiuni “pe viață”. Nu puteam accepta asta, nici “boala” copilașului, nici verdicte pe viață, nici faptul că noi, părinții eram atât de neputincioși în acea postură. Așa au început căutările de soluții alternative și așa am descoperit lumea miraculoasă a terapiilor alternative.

Am descoperit astfel terapia Bowen, alături de homeopatie și alte terapii minunate. În paralel, am început să mâncăm diferit, să mă informez despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă și cum se pot găti rețete gustoase din ingrediente „neconvenționale” la acea vreme. Între timp, acestea au devenit ceva normal. Sunt atât de mulți copii, dar și adulți, care se confruntă cu intoleranțe, alergii, dermatite și alte afecțiuni cronice sau autoimune! Vestea bună este că mulți oameni descoperă, în căutările lor, că aceste afecțiuni se pot rezolva sau îmbunătăți major prin ajustarea alimentației. Iar vindecarea se poate accelera cu ajutorul terapiilor alternative. Am descoperit apoi că orice aspect al sănătății noastre (de la aspectul pielii, părului, dinților, oboseală cronică, dureri osoase, migrene, la dezechilibre metabolice și de greutate corporală, afecțiuni de lungă durată), au la baza (și) o disfuncționalitate în relația noastră cu alimentația. Am descoperit că oricare dintre aceste condiții pot fi ameliorate, de multe ori chiar vindecate, cu ajutorul terapiilor alternative.

Terapia Bowen, de exemplu, acționează similar cu homeopatia sau cu acupunctura: repară organismul din interior, privit ca un întreg (fizic, emoțional și energetic), înlătură blocajele și lasă corpul să își urmeze fluxul natural de vindecare. Este o terapie blândă, neinvazivă ce se aplică pe corp (similar presopuncturii), și pornește un proces de detoxifiere și echilibrare profundă a organismului. Se poate face în paralel cu orice medicație și chiar e recomandat să privim terapiile alternative ca un ajutor pentru corp, fără să respingem medicina alopată, de care avem nevoie, mai ales în situații de urgență.

În același timp, la baza tuturor aș spune că se află nutriția!

Ceea ce dăm corpului nostru zilnic sunt uneltele cu care poate el să lucreze. Înainte de a elimina cu frică și îngrijorare din dieta noastră toxine și substanțe care știm că ne fac rău, să ne preocupăm de baza nutriției: elementele de care corpul are nevoie să se repare, să se reconstruiască și să funcționeze optim cu propriile mecanisme de detoxifiere. Ce rost are să tragem de noi cu multe ore de sport sau cu și mai multe ore de post, dacă nu am făcut în corp, în prealabil, rezerve de nutrienți REALI, pe care să îi folosească pentru funcționarea echilibrată în condiții de efort? Și cum vrem să avem un sistem imunitar puternic, dacă nu am curățat în prealabil organismul de toxinele în care se scaldă și care ii împiedică mecanismele lui naturale de funcționare?

Și am început să mă întreb firesc, ce înseamnă nutrient real?
Ce are de fapt nevoie corpul nostru?
Ce înseamnă pentru corp “să mănânc echilibrat” în realitate și cum pot readuce starea de sănătate și vitalitate în organism?

Cu aceste întrebări m-am lansat într-o aventură de descoperire a alimentației umane reale, o alimentație cu care corpul știe cel mai bine să jongleze și să se repare. Am descoperit că totul se mănâncă la timpul lui, ordonat pe sezoane, așa cum mama natură ni le-ar fi pus la dispoziție, nu amestecat și haotic, așa cum găsim alimentele în magazine, mereu la îndemână.

Așa am ajuns să ghidez persoane interesate de sănătate prin alimentație și terapii naturale, într-o minunată călătorie de autocunoaștere și regăsire a vitalității. Timp de trei luni, pe care le petrecem împreună, abordăm sănătatea din toate unghiurile ei: ne uităm la fiziologia noastră și la psihologia noastră în relație cu mâncarea, la felul în care ne influențează societatea în deciziile privind alimentația, deconspirăm idei preconcepute și disfuncționale despre ce are nevoie organismul nostru, ne reprogramăm mental pentru decizii de alimentare mai bune, luate cu ușurință și bucurie, învățăm să ne asumăm responsabilitatea sănătății noastre și să ascultăm mesajele corpului. Iar acolo unde întâmpinăm blocaje, că să accelerăm procesul, avem la îndemână terapia Bowen.

Despre acestea și multe altele vorbim în programul MyTotalReset, pe care vă invit cu bucurie să îl parcurgem împreună!

Te aștept să afli mai mult sau să te înscrii acum la programul meu, care îți va schimba modul în care te raportezi la mâncare sau chiar la viață.